EM Table 260 Base Prouvé Blé Vert Solid American Walnut: Ett bord med historia och stil

Om du letar efter ett bord som kombinerar funktion, design och kvalitet, kan du inte gå fel med EM Table 260 Base Prouvé Blé Vert Solid American Walnut. Detta bord är skapat av den franska arkitekten, designern och ingenjören Jean Prouvé, som var en pionjär inom industriell produktion och konstruktion. Bordet är inspirerat av hans projekt ‘Maison Tropicale’, ett prefabricerat hus för tropiska klimat som han utvecklade runt 1950. Bordet följer estetiken av nödvändighet, där varje detalj är bestämd av dess konstruktion. Bordsskivan är tillverkad av massiv amerikansk valnöt, som ger bordet en elegant aura och en behaglig taktil kvalitet. Underredet är böjt av plåtstål och rörstål, som är pulverlackerat i en vacker grön nyans som kallas Prouvé Blé Vert. Bordet kommer i olika storlekar och passar perfekt för en mängd olika mötesplatser, matsalar och restauranger, samt för andra offentliga eller halvoffentliga miljöer.

EM Table 260 Base Prouvé Blé Vert Solid American Walnut är inte bara ett bord, utan också ett konstverk som speglar Jean Prouvés unika stil och vision. Han ansåg sig själv som en ingenjör hela sitt liv, och var både designern och tillverkaren av sina produktidéer. Hans verk omfattar nästan allt som är lämpligt för industriell produktion och konstruktion, från ett brevöppnare till dörr- och fönsterbeslag, från belysning och möbler till prefabricerade hus och modulära byggsystem. Han var också en social aktivist som engagerade sig för bättre bostäder och utbildning för alla. Han har influerat många andra designers och arkitekter med sin innovativa och pragmatiska approach.

Om du vill lära dig mer om Jean Prouvé och hans verk, kan du besöka Vitra Design Museum, som har en stor samling av hans möbler och arkitekturmodeller. Du kan också läsa mer om hans liv och karriär på Vitra Design Museum website. Om du vill beställa EM Table 260 Base Prouvé Blé Vert Solid American Walnut, kan du göra det på Länna Möbler, som har ett brett utbud av Vitra-produkter till bra priser. Du kan också se fler bilder av bordet på deras hemsida.

EM Table 260 Base Prouvé Blé Vert Solid American Walnut är ett bord som har historia och stil. Det är ett bord som kommer att ge din inredning en touch av elegans och karaktär. Det är ett bord som du kommer att älska att använda och beundra i många år framöver.

Källa för bilderna: Vitra Design Museum