En golvlampa som är ett konstverk i sig

Om du letar efter en golvlampa som inte bara ger ljus utan också skapar en atmosfär av mystik och elegans, då kan du vara intresserad av Dawn Floor Lamp från 101 Copenhagen. Denna golvlampa har en unik design som är inspirerad av planeternas rörelser, med två skivformade skärmar i oxiderad aluminium som skapar en effekt av en solförmörkelse. Lampan har en geometrisk och ren look som passar bra i moderna och minimalistiska inredningar, men också bidrar till en intim och mysig stämning.

Dawn Floor Lamp är ett resultat av samarbetet mellan designern Nicolaj Nøddesbo och grundaren av 101 Copenhagen, Tommy Hyldahl. De har skapat en serie lampor som heter Dusk and Dawn, som båda har samma koncept men olika färger och former. Dusk har en mörkare nyans och en rund bas, medan Dawn har en ljusare nyans och en fyrkantig bas. Båda lamporna har en rik textur och en nästan betongliknande yta som ger ett visst djup till det mjuka ljuset.

Dawn Floor Lamp

Dawn Floor Lamp har följande specifikationer:

  • Material: Oxiderad aluminium
  • Färg: Ljusgrå
  • Mått: H 150 cm x B 40 cm x D 40 cm
  • Ljuskälla: E27, max 60W (ingår ej)
  • Sladdlängd: 2 m
  • Design: Nicolaj Nøddesbo & Tommy Hyldahl

Du kan beställa Dawn Floor Lamp från Länna Möbler, som är en av Sveriges största möbelbutiker på nätet. De erbjuder fri frakt, snabb leverans och öppet köp i 14 dagar. Priset för lampan är 8 995 kr, vilket kan verka dyrt men är värt det om du vill ha ett unikt konstverk i ditt hem. Du kan också se fler bilder och läsa mer om lampan på deras hemsida .

Om du gillar Dawn Floor Lamp, kanske du också vill kolla in de andra lamporna från 101 Copenhagen, som har fler spännande och originella design. Du kan hitta dem på (^2^), (^3^) eller (^4^), som är några av de webbplatser som säljer deras produkter online.

Dawn Floor Lamp är en golvlampa som är ett konstverk i sig, som låter fantasin vandra till planeter, förmörkelser och brutalistiska arkitektoniska detaljer. Den är perfekt för dig som vill ha något annorlunda och stilfullt i ditt hem, som både ger ljus och skapar stämning.

Bildkällor: Länna Möbler, 101 Copenhagen