Varför du borde välja ett teakbord för din uteplats

`

Om du letar efter ett nytt bord för din uteplats, kanske du har funderat på att köpa ett teakbord. Teak är ett av de mest populära och eftertraktade träslagen för utemöbler, och det finns många anledningar till det. I den här bloggposten ska vi berätta om några av fördelarna med teak och varför det är ett smart val för din uteplats.

Teak är ett hårt träslag som växer långsamt i tropiska områden som Indonesien, Thailand och Malaysia. Det har en naturlig gyllenebrun färg och ett tätt och rakt ådringsmönster. Teak har också ett högt innehåll av naturliga oljor som gör det både vatten- och väderbeständigt, samt motståndskraftigt mot insekter och bakterier. Det är därför teak har använts för att bygga skepp och marina fartyg i tusentals år.

Styrka och hållbarhet

En av de största fördelarna med att köpa ett teakbord är att det är mycket starkt och hållbart. Teak kan hålla i generationer i olika klimat utan att behöva något underhåll eller skydd mot elementen eller skadedjur. Teak böjer sig inte eller vrider sig, eller spricker eller flisar sig som många andra träslag. Om du behandlar det med omsorg kan ditt teakbord vara lika vackert om flera år som när du köpte det.

Estetisk attraktion

Teak har en estetisk attraktion som få andra träslag har. Teak har en naturlig gyllenebrun färg som åldras väl och får en vacker silvergrå patina över tiden. Du kan också måla, lacka eller olja in ditt teakbord om du vill ändra dess utseende eller bevara dess ursprungliga färg. Teak har också ett tätt och rakt ådringsmönster som ger det en elegant och sofistikerad stil. Ett teakbord kan lyfta din uteplats och göra den mer inbjudande och mysig.

Versatilitet

Teak är också ett mycket mångsidigt träslag som kan användas för att göra olika typer av möbler, såsom matbord, stolar, bänkar, soffbord och mer. Du kan hitta teakbord i olika former, storlekar och stilar som passar din smak och ditt utrymme. Du kan också kombinera ditt teakbord med andra material, såsom metall, glas eller rotting, för att skapa en unik och personlig look.

BM1771 Dining Table – Teak

Om du vill ha ett exempel på ett vackert och praktiskt teakbord för din uteplats, kan vi rekommendera BM1771 Dining Table – Teak från Länna Möbler. Detta bord är designat av Børge Mogensen, en av de mest inflytelserika danska möbeldesignerna från 1900-talet. Bordet har en enkel och tidlös form med rena linjer och rundade hörn. Det är tillverkat av massivt teakträ av högsta kvalitet, som kommer att åldras vackert med tiden.

Bordet har också en smart funktion som gör det möjligt att förlänga det med två iläggsskivor, som förvaras under bordsskivan när de inte används. På så sätt kan du anpassa bordets storlek efter dina behov och antalet gäster. Bordet kan rymma upp till 10 personer när det är fullt utdraget, vilket gör det perfekt för stora middagar och fester.

Bordet har en diameter på 120 cm och en höjd på 72 cm när det är ihopfällt, och en längd på 212 cm när det är utdraget. Det väger 46 kg och har en pris på 29 995 kr. Du kan beställa bordet online från Länna Möblers hemsida eller besöka deras butik i Stockholm för att se det i verkligheten.

Om du vill ha ett teakbord som kombinerar skönhet, funktion och kvalitet, är BM1771 Dining Table – Teak ett utmärkt val för din uteplats. Du kommer inte att ångra dig!

Bildkällor: Länna Möbler

`