Spilkum skål – en tidlös och elegant inredningsdetalj

Jag har alltid haft en förkärlek för vackra glasföremål, och när jag såg Spilkum skål från Skruf blev jag genast förtjust. Spilkum, som betyder just skål med öppning, är en hyllning till det enkla och rustika. Spilkum är formgiven av Carina Seth Andersson, som även ligger bakom den berömda vasen Dagg. Skålen är i handblåst klarglas, tillverkad av skickliga glasblåsare vid Skrufs glasbruk i Småland.

Spilkum skål finns i två storlekar: 9 cm och 14 cm hög. Jag valde den större varianten, som har en diameter på 27 cm. Den passar perfekt som fruktskål på köksbordet, eller som dekoration på vardagsrumsbordet. Skålen har en vacker form som fångar ljuset och reflekterar det på ett fint sätt. Den är också väldigt stabil och tålig, trots att den är så tunn och lätt.

Jag tycker att Spilkum skål är en fantastisk inredningsdetalj som passar i alla hem. Den är stilren, klassisk och svensk – precis som Skrufs glasbruk. Den är också ett hantverk som andas kvalitet och tradition. Jag är väldigt nöjd med mitt köp och kan varmt rekommendera Spilkum skål till alla som vill ha något vackert och unikt i sitt hem.

Om du också vill beställa Spilkum skål, kan du göra det

här

. Du får fri frakt och snabb leverans, och du stödjer samtidigt ett svenskt familjeföretag som har funnits sedan 1954.

Källa till bilderna:

Länna Möbler